29 Mart 2016 Salı

GTA 6 Hikayesi Amerikada Geçecek !

GTA 5'în artık fiyakası yavaş yavaş kaybolmasının arkasından GTA 6 hakkında bilgiler ortaya  çıkmaya başladı.

GTA 5 hala yeni gibi düşünülse de ilk konsollara çıkışını 3 sene önce yapmış olması ve 2013 yapımı oyun olması teknik olarak artık daha önceki diyebileceğimiz bir oyun haline geldiği söylenebilir. Hal böyle olunca da ağır ağır gözler GTA 6'yı aramaya ve söylentiler de yerini bu oyuna bırakmaya başladı.

Şimdiye kadar 3 ayrı söylenti ve beklenti elimizde mevcut. Bunlardan ilki ve en dikkat çekici olanı ise kadın bir ana karaktere sahip olacağımız istikametinde. Yıllardır satış rekorları kıran bu GTA serisinde her vakit erkek karakterleri yönettiğimiz oyunda bu sefer bir sürpriz ile kadın karakterler görme ihtimalimiz oldukça yüksek.




Bunun dışında da Tokyo konusu vardı. Her vakit Amerika Birleşik Devletleri topraklarında geçen GTA serisi için bu sefer farklılık yaparak Japonya'nın mega şehiri Tokyo'da geçebileceği söyleniyordu. Son konu ise değişik bir senaryo yapısı olacağıydı. Başka bir deyişle alışılagelmişin dışına GTA 5 ile 3 karakter üzerinden gittikçe çıkan Rockstar Games, bu sefer daha başka bir senaryo ile karşımıza çıkabilir.

Lakin ortaya çıkan ayrıntılar ile Tokyo konusu olmayacak gibi görünüyor. Sebebi ise Tokyo'nun hemen hemen dünyanın en karmaşık şehircilik yapısına sahip olması, dar sokaklar dahil çok fazla karmaşanın ve tabiki garip kalabalık bir yapıda olması işi zora sokacağa benziyor. Bunun yanı sıra senelerin GTA'sı gidip Sleeping Dogs havasına bürünmesi de reaksiyon görebilir. Son olarak da GTA serisini sevdiren ayrıntılardan biri oyundaki Amerikanların rahatlığı ve gangster yapısı. Bu vaziyet ise bilhassa Japonya gibi bir yerde çok değişik.

Başka bir deyişle evet gangster konusu ele alınabilir, lakin Japon halkının yaşayış biçimi GTA serisine ters düşecek bir vaziyette. Bu tarz nedenlerden dolayı de GTA'nın AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ dışına çıkma ihtimalini yok denecek derecede azalttı. Ancak hala resmiyet yok tabiki.

Bakalım, 2019 seneninde çıkması beklenen GTA 6'da bizleri ne gibi sürprizler bekliyor olacak.


Kaynak = www.webtekno.com 

0 yorum to “GTA 6 Hikayesi Amerikada Geçecek !”

Yorum Gönder